Реєстрація /

У 2021 році в Україні добудують 300 об’єктів інфраструктури


Триватиме «Велике будівництво».

Програма Президента «Велике будівництво» продовжується. Проте в 2021 році, окрім соціальної інфраструктури, вона включатиме й проєкти економічного розвитку регіонів. На них планують спрямувати не менше 30% коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Київської облдержадміністрації з посиланням на селекторну нараду з головами ОДА Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

«У 2021 році в рамках програми «Велике будівництво» буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Наш пріоритет – створити спроможні мережі надання публічних послуг в основних сферах: освіта, охорона здоров’я, спорт, безпека, надання адміністративних послуг», – зазначив Олексій Чернишов.

«Ми відбудували 18 соціальних об’єктів. Йдеться про сім шкіл, шість садочків і п’ять стадіонів. Паралельно працювали над відновленням дорожньої інфраструктури та загалом відремонтували 162 км доріг. Тепер працюємо над формуванням переліку об’єктів, які будемо реалізовувати цьогоріч. Підходимо до цього питання дуже ретельно, тому що від нього залежить комфорт і безпека наших жителів», – прокоментував  голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

Другий напрям «Великого будівництва» у 2021 році, як зазначають у Мінрегіоні, полягає у розбудові нових індустріальних парків, економічних агломерацій, об’єктів туристичної інфраструктури, вирішенні питання водопостачання у громадах, музеїв науки тощо.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у системі містобудівного моніторингу буде доступний перелік документів за кожним об’єктом будівництва у столиці.

Джерело