Реєстрація /

У 10 житлових масивах відключать воду на 2 дня (адреси)


Вода може зникнути на верхніх поверхах будинків.

У західній частині міста відключать водопостачання через планові роботи. З 22:00 19 червня до 20:00  21 червня на житлових масивах Новобіличі, Микільська Борщагівка, Нивки і Галагани, Виноградар, Святошин, Академмістечко та Біличі, а також селищах Горенка та Пуща-Водиця будуть відчуватися проблеми з водопостачанням.

Передусім вода може зникнути на верхніх поверхах будинків, тож мешканцям варто завчасно зробити запас, якого вистачить на 2 дні.

Про це повідомляє компанія «Київводоканал».

«Відключення необхідне для заміни двох великих засувок на водопровідній насосній станції «Виноградар-3». Стара запірна арматура вже критично зношена, що може призвести до аварійних ситуацій, тож замінити її треба якнайшвидше. На жаль, зробити це без зупинки роботи водопровідної станції неможливо, тож мешканців просять з розумінням поставитись до цієї ситуації», – йдеться у повідомленні.

Як пояснюють фахівці, це не означає, що вода у всіх споживачів зовсім зникне. Через пониження тиску, варто очікувати відсутність водопостачання на верхніх поверхах багатоповерхівок. Але, про всяк випадок, радять мати хоча б мінімальний запас води для господарських потреб усім мешканцям зазначених мікрорайонів.

Де відключать воду у Києві:

1. Житловий масив Новобіличі (район у межах вул. Академіка Булаховського, Генерала Наумова, Підлісна, Олевська, Робітнича, просп. Академіка Палладіна та прилеглих до них вулиць).
2. Житловий масив Микільська Борщагівка (район у межах вулиць Зодчих, Жмеринська, Василя Верховинця, Сім’ї Сосніних та прилеглих до них вулиць).
3. Житлові масиви Нивки і Галагани (район у межах вулиць Берковецька, Академіка Туполєва, Стеценка, Саратовська, Салютна, Академіка Єфремова, просп. Перемоги, вулиць Чистяківська, Дружківська та прилеглих до них вулиць).
4. Житловий масив Виноградар (район у межах просп. Георгія Гонгадзе, вулиць Вишгородська, Мостицька, Межова, просп. Правди, просп. Свободи, вул. Наталії Ужвій, вул. Кобзарська, вул. Сошенка, вул. Ростовська та прилеглих до них вулиць).
5. Житлові масиви Святошин, Академмістечко та Біличі (район у межах вулиць Чорнобильська, Академіка Єфремова, б-ру Академіка Вернадського, вулиць Академіка Кржижановського, Василя Степанченка, Святошинська, Відпочинку, Верховинної, Кільцевої дороги та прилеглих до них вулиць).
6. Селище Горенка.
7. Селище Пуща-Водиця (район у межах вулиць Курортна, Міська, Лісна, Селянська і Червонофлотська).

Стаття по темі: Відмова у субсидії: хто та чому не отримає допомогу держави

Раніше повідомлялося, що в ПрАТ «АК «Київводоканал» заявили про намір підвищити тарифи на водопостачання і водовідведення на 2021 рік. У компанії хочуть підвищити тарифи майже на 20%.

Джерело