Реєстрація /

Що робити, якщо вкрали будинковий лічильник тепла: алгоритм дій

У столиці масово викрадають лічильники.

Киянам надали можливість безкоштовно отримати новий будинковий лічильник тепла, якщо попередній вкрали. Головна умова – сплачувати щомісячну абонплату за охоронну сигналізацію.

«Київтеплоенерго» встановило вже четвертий лічильник тепла з охоронною системою, щоб в подальшому запобігти крадіжкам вузлів обліку. На вулиці Данькевича, 7-А лічильник тепла був вкрадений два роки тому. Сьогодні ми встановили новий лічильник, але вже з охоронною системою. Абонплата для мешканців однієї квартири становитиме лише 3,89 грн на місяць. Наявність загальнобудинкового лічильника дасть можливість мешканцям сплачувати за опалення на 25-30% менше, ніж тим киянам, у яких не встановлений вузол обліку», – зазначив директор СП «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін.

Лічильник, який буде під охороною встановлюють на підставі рішення загальних зборів мешканців багатоквартирного будинку. Після чого необхідно звернутися з відповідним протоколом до КП «Київтеплоенерго».

Уже в найближчі дні планують встановити лічильники з сигналізацією у 13 житлових будинках, де ці лічильники були вкрадені чи зламані. 

На сьогоднішній день 90% будинків у Києві вже з лічильниками тепла. Встановлення та оснащення будинків охороною здійснюється за кошти, які Київрада з бюджету міста спрямувала до статутного фонду комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Щоб встановити  лічильник тепла з охороною необхідно:

1) створити ініціативну групу та прийняти рішення про відновлення лічильника за вказаним алгоритмом; 
2) провести загальнобудинкові збори, на яких  можуть  бути присутні представники структурного підрозділу «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» (для цього попередньо необхідно  звернутися за адресою  вул. Жилянська, 83/53);
3) після проведення зборів надіслати протокол до структурного підрозділу «Енергозбут» КП

«Київтеплоенерго» (за адресою  вул. Жилянська, 83/53). З моменту звернення із відповідним протоколом зборів, орієнтовно протягом 5-6 тижнів, буде встановлено прилад обліку.

Стаття по темі: «Утепляємось» за рахунок держави: що для цього потрібно?

Раніше повідомлялося, що київська влада визначила перелік пільгових категорій громадян, які зможуть безкоштовно встановити лічильник в Києві.


 

установка счетчика

Стаття по темі: Як економити на комунальних послугах в 2019 році: практичні поради

Джерело