Реєстрація /

Сейсмічне районування для підвищення безпеки будівель покращили


Змінили норми.

Тепер для проектування висотних будівель та всіх об’єктів зі значним класом наслідків використовується нова карта сейсмічного районування.  Це дозволить зменшити інтенсивність сейсмічного впливу на 1 бал та, за підрахунками експертів, сприятиме підвищенню безпеки будівель до 15% та більш якісному їх проектуванню.
Зміни вступили в дію з 1 травня.

«До цього районування України за сейсмічними показниками не було конкретизоване і це створювало можливу загрозу безпеки. Новими змінами ми удосконалили і розширили його, врахувавши сейсмічність для будівництва висотних будівель, стадіонів, ЖК, шкіл та інших об’єктів зі значним класом наслідків», – написав заступник міністра регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Згідно зі змінами, для проектування житлових і громадських будівель заввишки від 73,5 м і вище та для всіх об’єктів будівництва із значним (СС3) класом наслідків, які не ідентифікуються як об’єкти підвищеної небезпеки, використовується карта 3СР-2004-В.

Раніше повідомлялося, що в Україні введено обов’язкове проектування тактильної плитки (тактильних смуг) та інших елементівдоступності для людей з порушеннями зору в інфраструктурі населених пунктів, у тому числі, у вулично-дорожній мережі, у житлових і громадських будівлях. Він вступив в дію з 1 квітня цього року.
 

Джерело