Реєстрація /

Ремонт трамвайних ліній, які поєднують жителів масиву ДВРЗ та інших районів, завершать до кінця року

Роботи виконали на 90%.

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як відремонтували вулицю Алматинську та як будують нову дорогу між вулицею Довбуша та Броварським проспектом.

«Вулицю Алматинську взагалі не ремонтували 55 років! Шляхопровід через залізницю, який ми тут також капітально оновили – ремонтували 60 років тому. А тепер тут якісна дорога, нові тротуари, сучасне освітлення. На Алматинський також закінчують реконструкцію трамвайної колії. Бо ця трамвайна лінія забезпечує прямий транспортний зв’язок жителів масиву ДВРЗ і Дніпровського району з іншими районами столиці та Святошинсько-Броварською лінією метрополітену. Щоденний пасажиропотік трьох трамвайних маршрутів на цій ділянці складав 32 тисячі пасажирів. І ви розумієте, що за десятки років експлуатації її вже не можна було використовувати. А треба було негайно ремонтувати», – підкреслив Віталій Кличко.

На сьогодні генеральний підрядник на 90% закінчив роботи з улаштування колії. До кінця року облаштують пішохідні переходи через трамвайну лінію, а також платформи для висадки-посадки пасажирів та зупинки з новими павільйонами.

Під час ремонту також оновили мережі: теплопостачання, газопостачання та контактну мережу. Зробили й нові тротуари.

Стаття по темі: На велосипеді столицею: де побудують нові велодоріжки в Києві

Раніше повідомлялося, що проєкт Генерального плану Києва передбачає реконструкцію та створення нових бульварів.

Джерело