Реєстрація /

На ринку офісної нерухомості настав переломний момент

Ситуація зміниться.

На ринку офісної нерухомості настав етап перелому і можливостей. Оскільки нові офісні проєкти почали враховувати гнучкість робочих практик і вже не обмежуються кімнатами для столу і стільця.

Про це заявив Віталій Грусевич, голова правління бізнес-клубу The Wall.

«Тепер для сучасної організації робочого простору важливими є технологічність будівлі, зони загального користування, паркінг. За кордоном власники бізнес-центрів переглянули свої формати і самостійно або із допомогою операторів почали створювати коворкінг-простори. Бізнес-модель виглядає приблизно так: власник будівлі стає інвестором і орендодавцем коворкінгу, а управлінням займається третя сторона, тобто оператор. Власники офісних центрів в Україні ще вивчають цей нетиповий для себе бізнес і тільки починають впроваджувати таку модель співробітництва. Кілька років тому коворкінг, як формат офісної нерухомості, ще нікого не цікавив, але зараз він є можливістю для бізнес-центрів, які не відчули переваг від роботи на дистанційці», – говорить він. 

Стаття по темі: Як буде розвиватися ринок офісної нерухомості після локдауна: прогнози, орендні ставки, попит в 2021 році

Гостьова нерухомість, на думку голови правління The Wall, продовжує знаходитися в очікуванні глобальних подорожей. Разом з тим, компанії не гають часу і працюють над вдосконаленням та впровадженням нових послуг, аби відкритися з набагато ефективнішими програмними пакетами.

Раніше експерт розповів, як глобальна вакцинація від COVID-19 вплинула на будівництво ТРЦ.

Джерело