Реєстрація /

Мешканці Подільського району просять владу знести аварійний недобуд

Поруч знаходяться дитсадки і школи.

Мешканці вулиці Порика в Подільському районі Києва просять знести місцевий недобудований аварійний культурно-концертний центр між будинками № 7 і № 9. Сусідство житлових і соціальних об'єктів і покинутої недобудови викликає соціальну напругу серед мешканців.

Депутат Олексій Окопний в своєму зверненні попросив голову КМДА Віталія Кличка демонтувати недобудований будинок.

Депутат повідомив, що мешканці масиву Виноградар неодноразово скаржилися на цей аварійно-небезпечний об'єкт. У безпосередній близькості від недобудови розташовані сквер Кузьми Скрябіна, спеціалізована школа №3, дитячий сад №570 та житлові будинки. За словами Окопного, сусідство житлових і соціальних об'єктів і покинутого недобудови викликає соціальну напругу серед мешканців.

Так, через відсутність належної консервації та охорони в будівлю часто проникають школярі, діти неодноразово отримували там травми. Крім того, в недобудові часто збираються нарко- і алкозалежні громадяни, що значно погіршує криміногенну ситуацію в районі.

Окопний нагадав, що рішенням Київради від 23 липня 2015 року № 779/1643 КП «Київжитлоспецексплуатація» надано дозвіл на знесення та списання об'єкта незавершеного будівництва на вул. Василя Порика, 7-9 за рахунок коштів інвесторів.

Депутат повідомив, що в даний час недобуд за пропозицією Департаменту молоді та спорту КМДА переданий в оперативне управління комплексної дитячо-юнацької школи «Ринг» для будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу.

Окопний попросив Віталія Кличка повідомити, коли планується знести недобудовану будівлю культурно-концертного центру і хто фінансуватиме будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело