Реєстрація /

Мешканцям зруйнованого будинку на проспекті Голосіївському видадуть квартири

Депутати мають прийняти рішення.

Київ планує виділити 25 млн. грн. для вирішення житлових проблем киян, які постраждали внаслідок вибуху в будинку на проспекті Голосіївському, 70.

Це питання розглядатимуть на засіданні комісії Київради з питань власності.

Депутати мають ухвалити проект про укладання договору міни, який передбачає обмін старого (зруйнованого) житла на нове. Цей документ розробили у Департаменті будівництва і житлового забезпечення.

У липні 2017 року в цьому будинку прогримів вибух, внаслідок чого під завалами загинули двоє людей, а ще шестеро – отримали травми.

Після вибуху представники «Київжитлоспецексплуатації» провели обстеження технічного стану 3-поверхівки. Згідно з актом обстеження, зруйновані квартири повністю непридатні для проживання.

аніше повідомлялося, що Київська міська рада встановила нові розміри збору з підприємств, які займаються колективним житловим будівництвом, і багатоквартирним житловим будівництвом, яке включає в себе об'єкти торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Стаття по темі: Що змінилося з 1 січня 2019 року в Україні – всі нововведення законодавства

За рішенням депутатів Київради, з початку 2019 року збір з забудовників і девелоперів знижений в 30 разів – з 1% до 0,03% розміру мінімальної зарплати. Таке рішення підтримали 76 з 89 присутніх депутатів.

Джерело