Реєстрація /

Киянам будуть відновлювати електропостачання швидше


Впровадили нові технології.

Кабельні лінії операторів системи розподілу ДТЕК Мережі будуть працювати з норвезькими системами Smart Cable Guard від компанії DNV. Це інноваційна технологія моніторингу підземних електричних ліній. Вона дозволяє в режимі реального часу оцінювати стан кабельної мережі та у випадку аварії, з точністю до одного метра, виявити пошкоджену ділянку. 

Пілотний проект реалізований у місті Києві оператором системи розподілу ДТЕК Київські електромережі, який входить до операційного холдингу ДТЕК Мережі. Більше 90% ліній електропередачі в столиці знаходяться під землею, саме цей критерій став вирішальним для вибору місця проведення пілоту.

Перші пристрої Smart Cable Guard встановлені на двох ділянках кабельних ліній, що виходять з підстанцій «Пріорська» та «Вокзальна». Завдяки норвезькій системі енергетики можуть превентивно реагувати на потенційні дефекти в мережі. А у разі аварії швидко та точно знаходити місце відключення в підземних лініях електропередачи, що скоротить час відновлення електропостачання для клієнтів. Наразі система працює у тестовому режимі. Фахівці випробовують якість її роботи в різних умовах функціонування мережі та з урахуванням технічного стану кабельних ліній.

Раніше забудовники розкритикували закон про нові податки на продаж нерухомості в новобудовах.

Стаття по темі: Якими будуть податки при купівлі-продажу квартир в новобудовах – коментарі автора закону

Джерело