Реєстрація /

Київські тепловики вимагають через суд використовувати український газ для опалення


Так знизяться тарифи.

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» подало судовий позов на державну компанію «Укргазвидобування» з вимогою укласти прямий договір купівлі-продажу газу вітчизняного видобутку. Це дозволить знизити вартість опалення та гарячого водопостачання під час опалювального сезону.

13 травня 2021 року КП «Київтеплоенерго» офіційно звернулось до АТ «Укргазвидобування» з пропозицією укласти прямі угоди купівлі-продажу газу українського видобутку для виробництва тепла, щоб уникнути підвищення тарифів в опалювальному сезону 2021/2022. Однак 24 травня 2021 року газовидобувна компанія надіслала відмову, переадресувавши «Київтеплоенерго» до ГК «Нафтогаз Трейдинг» як посередника з купівлі-продажу газу. І 26 липня 2021 року КП «Київтеплоенерго» подало позов на АТ «Укргазвидобування» у зв’язку із необхідністю забезпечення природним газом виробника тепла без комерційних посередників, а також забезпечення справедливої ціни на газ українського видобутку, що використовується для виробництва тепла.

Замість обіцяних 7,4 тис. грн/тис. куб. м, за рахунок лімітованих обсягів «дешевого» газу з боку газопостачальної компанії, підприємства вимушені купувати газ, вартість якого у серпні вже перевищує 15 тис. грн/тис. куб. м, а міксована ціна газу для ТКЕ доходить до 10 тис. грн/тис. куб. м. За таких умов тарифи на тепло в Україні в наступному опалювальному сезоні можуть суттєво зрости – на 15-65%, залежно від міста. Зокрема, у Києві зростання вартості опалення може сягнути 38%, адже для «Київтеплоенерго» частка газу у структурі тарифу на тепло досягає 80%.

Раніше забудовники розкритикували закон про нові податки на продаж нерухомості в новобудовах.

Стаття по темі: Якими будуть податки при купівлі-продажу квартир в новобудовах – коментарі автора закону

Джерело