Реєстрація /

Київське СІЗО відремонтували за європейськими стандартами (фото)

Ремонт зробили в одному з корпусів.

У Київському слідчому ізоляторі відкрили оновлений корпус, відремонтований за норвезьким стандартам. Крім того, 14 двомісних та 4 одномісних камер оснастили холодильниками, микроволновками, телевізорами, стаціонарними телефонами, wi-fi і кнопками екстреного виклику охорони.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Міністерства юстиції.

«Сьогодні ми зробили перший важливий крок до реалізації Стратегії реформування пенітенціарної системи – відкрили оновлений корпус Київського слідчого ізолятора, відремонтований за норвезьким зразком. Важливо, що було враховано норму площі – 4 кв. м на одну людину, що відповідає встановленим європейським нормам», – зазначила заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

Відзначається, що зараз в Україні умови утримання осіб, взятих під варту, не в повній мірі відповідають європейським стандартам, через що збільшується кількість рішень Європейського суду з прав людини про порушення прав засуджених та осіб, взятих під варту. Це призводить до того, що Україна витрачає додаткові кошти на виплату компенсацій.

Пресслужба повідомляє, що приведення умов утримання у відповідність до міжнародних стандартів і збільшення житлової площі на людину – одна з тих рекомендацій, які українській стороні дав Європейський комітет з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню.

Сизо

 

Сизо

Читайте також: Чому в Україні не вводять в експлуатацію зведені будинки: що відбувається з ДАБІ і чи є вихід

Нагадаємо, що у Києві приберуть автопокришки, якими кияни захищають зелені зони від паркування автомобілів.

Джерело