Реєстрація /

Кияни просять зберегти старовинні будинки на Андріївському узвозі

Будинки знаходяться в поганому стані.

Будинки на Андріївському узвозі №18 були побудовані в 1891 році і є об’єктами культурної спадщини. Зараз будинки знаходяться в в занедбаному стані, на фасадах тріщини, пошкоджено архітектурні елементи, даху і горища подекуди завалені. Голова постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха звернула увагу Віталія Кличка щодо стану зазначених будівель.

Муха підкреслила, що термін дії договору оренди Київській спілці художників був визначений до початку реконструкції нежитлових будівель.

«Однак, прокурором Подільського району Києва встановлено, що станом на 2012 рік ніяких робіт з реконструкції, ремонту будинків розпочато не було. На сьогоднішній день будинки з літерами А, Б, В № 18 на Андріївському узвозі знаходяться в занедбаному стані, на фасадах тріщини, пошкоджено архітектурні елементи, даху і горища подекуди завалені. Будинки потребують термінових протиаварійних заходів», – йдеться в тексті депутатського звернення.

У зв'язку з вищевикладеним депутат попросила Віталія Кличка надати інформацію про балансоутримувача даних будівель, наявності укладеного з  органом охорони культурної спадщини охоронного договору на них, а також відзвітувати про заходи, що вживаються столичною владою для забезпечення належного утримання цих будинків.

Стаття по темі: Новий Генплан Києва: як буде розвиватися столиця, скільки побудують житла і куди прокладуть метро

Раніше повідомлялося, що на сьогоднішній день жодне з міст-мільйонників в Україні не внесло зміни у генеральні плани населених пунктів згідно з прийнятими новими державними будівельними нормами щодо містобудування – ДБН «Планування і забудова територій». І якщо до кінця 2020 року чинні геплани не будуть оновлені відповідно до цих норм, в Україні потрібно ввести мораторій на нову забудову.

Джерело