Реєстрація /

Кияни почали викидати більше сміття у каналізацію

Мережі забиваються.

Як повідомляє «Київводоканал», останнім часом каналізаційні мережі стали значно більше засмічуватися твердими побутовими відходами.

Щоденно зі стічними водами на Бортницьку станцію аерації потрапляє до 8 тонн сміття, що значно ускладнює роботу обладнання та персоналу станції.

«Нагадуємо, що в унітаз, крім відходів життєдіяльності людини, можна викидати лише туалетний папір! Для утилізації твердих побутових відходів, зокрема залишків їжі, варто використовувати смітники», – йдеться у повідомленні.

Також працівники підприємства попросили не засмічувати каналізаційні люки.

«Найбільшу загрозу для обладнання по видаленню відходів із стічних вод становить шматки металу, дошки з твердої деревини, великогабаритні відходи, будівельне сміття, гравій та інше. Все це мешканці міста часом скидають у каналізаційні люки замість того щоб утилізувати належним чином», – коментують працівники Київводоканалу.

Купи сміття в процесі транспортування утворюють великі «конгломерати» з побутових відходів, ганчір'я, засобів гігієни та іншого непотребу, через що транспортери забиваються та виходять з ладу, тому працівникам БСА доводиться вигрібати сміття вручну.

Стаття по темі: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

Раніше повідомлялося, що із пунктів збору використаних масок та рукавичок вивезли та утилізували 600 контейнерів з відходами.

Джерело