Реєстрація /

Кияни почали більше здавати сміття на переробку

Встановлюють контейнери для роздільного збору сміття.

Менш ніж за рік у столиці відправили на переробку майже 20 тисяч кубометрів відходів – пластику, скла, паперу тощо, що були зібрані в контейнери для роздільного збору. Тобто 320 сміттєвозів з відходами не поїхали на полігон для захоронення, а перетворились на нову продукцію: скло на нову скляну тару, пластик та поліетилен – на нові пляшки, ящики для овочів та іншої продукції, папір – на гофротару, паперові рушники, блокноти тощо.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. 

Загалом, за його словами, у столиці зібрали відходів у кілька разів більше, але не всі вони після сортування придатні для переробки.

Посадовець поінформував, що в місті працює близько 3,5 тисячі контейнерів для роздільного збору. Комунальне підприємство «Київкомунсервіс» придбало цього року 1000 нових контейнерів для роздільного збору відходів. Мова йде про комплекти контейнерів-«дзвіночків» для окремого збору пластикових (PET) пляшок та скла. Уже встановили 400 одиниць.

Стаття по темі: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

Раніше повідомлялося, що із пунктів збору використаних масок та рукавичок вивезли та утилізували 600 контейнерів з відходами.

Джерело