Реєстрація /

Киянам розповіли, чи безпечно пити воду із крану

Якість води перевіряють.

На підприємстві Київводоканал дали відповіді на одні з найактуальніших питань киян, а саме: чи безпечно пити воду з-під крана, та хто контролює її якість?

Контроль якості води здійснюється на таких етапах:

1. Аналіз річкової води, щоб підібрати оптимальне дозування реагентів для очищення.
2. На всіх етапах водопідготовки відбирають проби, щоб контролювати процес та за необхідності корегувати дози реагентів.
3. Перед подачею в мережу, щоб підтвердити, що до споживачів потрапить якісна та безпечна питна вода.
4. У водопровідній мережі у 35 контрольних точках по всіх районах Києва, щоб впевнитись, що якість води не погіршилась після проходження через труби.
5. Адресно за наявності скарг у споживачів.

«Ми можемо з впевненістю сказати, що кияни отримують питну воду, яка відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам ДСанПіН. В цьому році через пандемію коронавірусу контроль якості питної води та стоків є як ніколи важливим. Влітку Київводоканал брав участь у дослідженні стічних вод на наявність в них вірусу SARS-COV-19, вірусу не було виявлено у жодній з проаналізованих проб, як у неочищених, так і в очищених водах», – йдеться у повідомленні.

Стаття по темі: Відмова у субсидії: хто та чому не отримає допомогу держави

Раніше повідомлялося, що АТ «Укрпошта» з березня по травень виплатила 4,8 мільярдів гривень монетизованих субсидій на оплату комунальних послуг пенсіонерам, які отримують пенсію через поштові відділення.

Середня сума виплачених субсидій за березень-травень становила на рівні 1500 грн. Максимальний середній розмір монетизованих субсидій у березні становив 9273 грн., у квітні – 11062 грн., у травні – 9 326 грн.

Джерело