Реєстрація /

Киянам показали відео про те, як реконструюють Бортницьку станцію аерації


Роботи йдуть за планом.

Реконструкція Бортницької станції аерації відбувається за планом та під постійним контролем міської влади Києва і керівництва ПрАТ «АК «Київводоканал». Після здійснення реконструкції БСА столиця України матиме модернізовану станцію, робота якої відповідатиме світовим стандартам. Найбільший інфраструктурний проєкт України у сфері житлово-комунального господарства виконується відповідно до міжнародних процедур та із залученням японських консультантів. 

Про це повідомили в ПрАТ «АК «Київводоканал».

У підприємстві нагадали, що модернізація Бортницької станції аерації здійснюється за міжнародною угодою та за рахунок кредитних коштів, наданих агентством JICA.

У травні 2020 року повторно оголошено міжнародний конкурс на визначення генпідрядної організації, що відповідно до правил JICA триватиме 12 місяців та буде завершено у другому кварталі 2021 року підписанням контракту з переможцем. Початок будівельних робіт заплановано на кінець першого півріччя 2021 року, термін виконання – 6 років.

Нагадаємо, що БСА – це складний комплекс інженерних споруд, обладнання та комунікацій, розташований на території 151 га в Дарницькому районі міста Києва. Здійснити масштабну реконструкцію такого об’єкта у стислі терміни просто неможливо. З історії БСА відомо, що проєктування станції було розпочато 1955 року, а будівництво – 1959 року. При цьому першу чергу БСА було введено в експлуатацію 1964 році.

Стаття по темі: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

Раніше повідомлялося, що киянам показали, як виглядатиме Бортницька станція аерації після реконструкції. Також ПрАТ «АК «Київводоканал» як замовник реалізації проекту оголосив міжнародний тендер на вибір генеральної підрядної організації для виконання будівельних робіт із реконструкції Бортницької станції аерації.

У столиці триває підготовка до реконструкції Бортницької станції аерації. Презентували проєкт реконструкції станції. 

«У результаті комплексної реконструкції якість очищення стічних вод відповідатиме вимогам директив Євросоюзу, а також буде вирішено проблему розповсюдження неприємного запаху в Дарницькому районі», – сказав генеральний директор ПрАТ «АК «Київводоканал» Дмитро Новицький.

Джерело