Реєстрація /

Киян просять повідомляти про місця підтоплень

Зливи накрили столицю.

Інтенсивний дощ, що накрив столицю з вечора 6 травня, не закінчився й досі – вранці 7 травня. Він спричинив значні підтоплення у понижених місцях вулиць столиці.

Таких місць нараховується у місті майже 300. За даними пресслужби «Київавтодор», наразі на вулицях міста у проблемних місцях обійшлося без підтоплень.

У Києві за ніч випала майже місячна норма опадів – до 49 міліметрів.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Спеціалісти гідротехнічної служби КК «Київавтодор» заздалегідь вивели на вулиці в найбільш підтоплювані місця 72 одиниці спецтранспорту і спецзасобів. Зокрема, мулососи, мотопомпи, гідромонітри, насосні станції. Натепер боротьба з дощовою водою продовжується. Особливу увагу приділяють Оболонському району, де кілька днів тому сталися значні підтоплення. А також Лівобережці, площі Перемоги.

Киян просять у разі виявлення місць підтоплень звертатися до цілодобової диспетчерської «Київавтодор» за тел.: 284-74-19. Гідротехники виїжджатимуть для відкачування води у підтоплені місця.

Раніше повідомлялося, що киянам показали, як виглядатиме Бортницька станція аерації після реконструкції. Також ПрАТ «АК «Київводоканал» як замовник реалізації проекту оголосив міжнародний тендер на вибір генеральної підрядної організації для виконання будівельних робіт із реконструкції Бортницької станції аерації.

Джерело