Реєстрація /

Будівництво Київ Сіті оцінили у 10 мільярдів доларів


Бажаючих побудувати – багато.

Будівництво Київ Сіті оцінили у 10 мільярдів доларів.

Про це повідомив Лев Парцхаладзе, голова Конфедерації будівельників України виданню Property Times.
 
Концепція проєкту «Київ Сіті» пропонує перенести весь діловий центр в одне місце, як це практикується у багатьох світових столицях – Париж, Пекін, Абу-Дабі, Москва, Франкфурт, Токіо, Шанхай та інші.
 
Для створення адміністративно-ділового центру пропонується територія колишньої промзони Теличка. 
«Загалом в проєкті запропоновано 5 локацій, але Теличка є найбільш підходящою. Я вважаю вона не має альтернатив, адже це географічний центр міста, має гарну розв’язку метро, зручно діставатися як з лівого, так і з правого берега, поруч Ботсад. Перемістивши туди всі адміністративні офіси, Кабмін, міністерства людям можна буде ходити між поверхами, а не через усе місто. Всі адмінбудівлі – Міську адміністрацію, Головпоштамт, УКООП, Міністерство сільського господарства на Хрещатику, МВС на Богомольця, Кабмін на Грушевського – все переобладнати під готелі та апарт-готелі, зробити багато пішохідних зон. А уявляєте, як вибухне туризм, якщо надати ці об'єкти світовим брендам? Це притягне мільйони туристів. Таким чином місто розвантажуються, стає мега-туристичним, комфортним для пересувань, а діловий центр виноситься в одну локацію. Ми розвантажимо логістику, з лівого берега буде набагато зручніше дістатися до ділового центру», – каже Лев Парцхаладзе.
 
Пан Парцхаладзе повідомив, що на втілення такого проєкту потрібно 10-15 років та близько 10 млрд дол. інвестицій. 

«Охочих вкластися в проєкт – величезна кількість. Один із можливих замовників — Офіс Президента, який хоче переїхати в абсолютно нове місце. Там чудова локація, дуже зручна як з точки зору географії, так і з точки зору знаходження в одному місці інших структур – адміністративних, інформаційних, міжнародних установ»,– сказав він.

Стаття по темі: Наскільки подорожчав ремонт квартири в Києві: порівнюємо ціни 2020 і 2018 року

Нагадаємо, що У Києві є можливість перевести житлове приміщення у нежитлове для ведення бізнесу двома способами – за спрощеним порядком, ухваленим Київською міською радою, або через отримання містобудівних умов та обмежень. Законодавства забороняє більше 10 видів бізнесу, які можна відкрити у житловій будівлі.

Раніше повідомлялося, що у січні–березні 2020року в Києві прийнято в експлуатацію 88,2 тис. кв. м загальної площі житлових будівель. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла в січні–березні порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилась на 49,4%.

Джерело