Реєстрація /

Багатоповерхівку в Шевченківському районі просять перевірити на аварійність

У будинку виявили тріщини.

Столичну владу попросили обстежити будинок по вулиці Гаврилишина, 14 в Шевченківському районі Києва на предмет аварійності. Голова комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Олександр Бродський попросив директора КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району Києва» Дмитра Савченка провести комісійне обстеження аварійного будинку по вул. Гаврилишина, 14.

За інформацією депутата, вказаний будинок ніколи капітально не ремонтувався і знаходиться в аварійному стані: фундамент просідає, стіни між першим і п'ятим поверхами будинку вкрилися тріщинами, штукатурка в під'їздах і в квартирах обсипається.

Бродський повідомив, що 15 листопада 2019 року в будинку по вул. Гаврилишина, 14 були встановлені мітки на тріщинах стін і фундаменту для дослідження їх динаміки. За цей час деякі мітки відвалилися, тріщини збільшилися вдвічі, що, за словами депутата, свідчить про загрозу обвалу всього будинку. На думку Бродського, цей будинок потребує невідкладного капітального ремонту.

За словами депутата, у відповіді комунального підприємства на депутатське звернення від 14.01.2021 року не містилося інформації по суті і залишилося незрозумілим, чи була створена комісія для обстеження фундаменту і стін даного будинку.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело