Реєстрація /

Tesla почала приймати замовлення на інноваційні дахи для будинків

Перші такі дахи американці зможуть встановити вже влітку, а мешканці інших країн – лише у 2018 році.

Компанія Tesla офіційно почала приймати попередні замовлення на Solar Roof. Цей девайс є дахом будинку з вбудованим блоком сонячних батарей. Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

Особливістю продукту є можливість його модифікації. Наприклад, деякі покупці можуть замовити собі потужніші комплекти з підсиленими додатковими сонячними батареями.

«Можна налаштовувати текстуру і колір в подробицях. А в склі – щось на зразок мікрожалюзі. Якщо дивитися на дах з вулиці, всі ці блоки на даху виглядали б однаково, незалежно від того, чи є за блоком енергетична складова чи ні. З рівня землі видно рівний колір, а от якщо подивитися з вертольота, то можна розгледіти, де є сонячні батареї, а де нема», – розповів Ілон Маск засновник Tesla.

В середньому, один комплект «сонячного даху» коштуватиме 50 тисяч доларів. Але, як запевняє Ілон Маск, з урахуванням вартості електрики, яку використовує звичайний будинок і за яке з його дахом не потрібно буде платити, оскільки він сама її генеруватиме, і довговічності матеріалів, цей дах обійдеться власникам будинку дешевше, ніж звичайний.

«Якщо врахувати вартість електрики, такий дах в результаті обійдеться вам дешевше. Так що економічно це більш ніж виправдано. А ще він чудово виглядатиме і довго житиме. Ми планували безстрокову гарантію, але потім нам почали говорити, що ми шахруємо. Але взагалі-то це посилене скло. Воно там буде триматися ще після того, як у будинку стіни почнуть опадати», – впевнений Маск.

На першому етапі пропонується два види дахів, а на початку наступного року «лінійку» обіцяють розширити до 4-х варіантів.

На території США обслуговування Solar Roof розпочнеться цього літа. У той же час іноземним покупцям доведеться почекати – замовлення з території інших держав Tesla почне реалізовувати лише в 2018 році.