Реєстрація /

У березні на придбання київської нерухомості витратили мільйони доларів

Попит був на квартири різної цінової категорії.

Протягом березня 2017 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 19 млн. 512 тис. дол. США, що на 13,5% нижче від показників лютого 2017 року.

Про це повідомила Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».
За інформацією агентства, сегмент до 50 тис. дол. у березні зайняв частку 37% від загальної кількості операцій. Тут купувалися переважно 1-2-кімнатні квартири в Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Голосіївському, Солом'янському, Шевченківському районах.

У сегменті 50-100 тис. дол. проведено 42% операцій. Тут продавалися переважно 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Оболонському, Дарницькому, Шевченківському, Солом'янському, Святошинському районах.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками березня склала 21%. Фаворитами даної категорії були об'єкти в Голосіївському, Солом'янському, Печерському районах, у меншій кількості – в Оболонському та Шевченківському.

«Не дивлячись на початок весняного періоду, ми поки не спостерігаємо сплеску активності в сегменті заміських будинків. Можливо, активізація буде в наступному місяці. Що стосується цінової ситуації, то вона не змінилася. Присутній торг в межах 5-10%. При цьому є об'єкти, ціна на які зовсім не коригується при продажу», – ділиться спостереженнями і прогнозами Галина Мельникова.

Раніше повідомлялося, що на ринок новобудов Києва вийшов один новий проект.