Реєстрація /

У Посольства РФ хочуть забрати три земельні ділянки у Києві

Землю передали у користування 17 років тому.

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили розірвання договору оренди відразу для трьох ділянок, наданих Посольству Російської Федерації в Україні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київради.

Йдеться про розірвання договорів оренди земельної ділянки площею майже 0,2 га на вулиці Спаській, 14, земельної ділянки площею майже 0,4 га на вулиці Спаській, 13-15 і на вулиці Боричів тік, 17, 19, 21 площею майже 0, 4 га в Подільському районі.

«Ці земельні ділянки були надані у 1998-му році Російської Федерації в користування терміном на 49 років. За одну гривню орендної плати на рік росіяни мали право будувати нове посольство, консульство і резиденцію посла, або ж здавати їх в суборенду, закладати в банках, або навіть продавати. На щастя, за 17 років цим правом вони скористатися не встигли, і тому ми можемо розірвати договори оренди», – сказав депутат Київради Ігор Мірошниченко.

Відповідно до проектів рішень, юридична причина розірвання оренди – нецільове використання земельних ділянок і невиконання умов договорів. Дані проекти рішень будуть розглянуті на пленарному засіданні Київради.

Планується створити на даних ділянках сквери.

Раніше повідомлялося, що на Трухановому острові хочуть виділити землю під будівництво.

Теґи