Реєстрація /

У Києві вивчать, як встановити лічильники тепла при вертикальному розподілі опалення

Вже є розпорядження мера.

Петицію про індивідуальний облік тепла в квартирах з вертикальним розподілом опалення, яка набрала більше 10 тис. голосів, розглянуть депутати.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

«Київський міський голова Віталій Кличко вже доручив постійній комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу розглянути електронну петицію в установленому порядку», – йдеться в повідомленні.

Її автор Юрій Костенко вимагає узгодити і затвердити методику проектування і установки лічильників індивідуального обліку теплової енергії для квартир з вертикальною однотрубною системою розведення опалення.

«На сьогоднішній день існує величезна кількість жителів міста, які живуть в квартирах з вертикальним розведенням опалення. І всі ці громадяни позбавлені права індивідуального обліку використаної теплової енергії, тому що комунальні організації навідріз відмовляються погоджувати установку лічильників у таких квартирах. Одні утеплюють свої житла, а інші нічого для цього не роблять і навіть іноді навпаки. А платять все порівну. Це груба і необгрунтована дискримінація!», – йдеться в петиції.

Також автор зазначає, що сьогодні встановити лічильники індивідуального обліку можна тільки через суд.

Раніше повідомлялося, що борг за опалення і гарячу воду з початку року виріс на мільярд гривень.