Реєстрація /

За день у Києві горіло два ресторани

Один з них постраждав суттєво.

У середу, 25 листопада, близько 16:00 розпочалася пожежа в ресторані на воді «Веранда», який розміщений недалеко від моста Патона. Займання почалося з даху через проблеми з електропроводкою. Пожежа швидко поширилася на сходи і другий поверх закладу, а потім і на всю площу ресторану, оскільки багато використовувані при будівництві і обробці матеріали – легкозаймисті.

Спікер Департаменту надзвичайних ситуацій Києва Світлана Водолага каже, що, за попередньою інформацією, займання сталося через коротке замикання: «Пожежа почалася з даху. Пожежі було присвоєно другий ранг, що для міста багато. На місці працювало 17 одиниць техніки, катер і 90 рятувальників. Гасіння ускладнювалося відсутністю під'їзду до місця. До моменту приїзду рятувальників клієнти та персонал були евакуйовані».

За неофіційною інформацією до займання призвели проблеми з ілюмінацією чи світло-вивіскою, які були розміщені на даху ресторану.

А двома годинами раніше на Подолі загорілося одне з приміщень «Пузатої хати», де зараз йде ремонт. За попередніми даними, також через коротке замикання. Але його загасили за 15 хвилин.