Реєстрація /

Російське консульство в Києві буде на вулиці Добровольчих батальйонів

У Києві переіменовано ще низку вулиць.

В рамках політики декомунізації в Києві продовжують позбуватися від згадок про тоталітарне комуністичне минуле, зокрема, продовжується процес перейменування вулиць, проспектів та площ. На останньому засіданні Київради депутати проголосували за 13 таких перейменувань. Найбільш символічним з них є перейменування вулиці Панфіловців на Печерську у вулицю Добровольчих батальйонів. «Пікантності» такій зміні додає той фактор, що на цій вулиці розташоване консульство Росії.

Крім неї перейменовано вулиці: Академіка Шліхтера – на Вифлеємську (Дніпровський район), Артема – на Січових Стрільців (Шевченківський район), Криленка – на Олексія Береста (Святошинський район), Крупської - на Павла Чубинського (Дарницький район), Ленінська – на Петра Дорошенка (Святошинський район), Горького – на Анатолія Лупиноса (Солом’янський район), Горького – на Кирила Осьмака (Дарницький район), Чапаєва – на В'ячеслава Липинського (Шевченківський район), Щорса – на Євгена Коновальця (Печерський район), Юрія Коцюбинського – на Володимира Винниченка (Шевченківський район).

Крім них, площу Дзержинського перейменували на Либідську (Голосіївський район), провулок Белінського став провулком Алли Горської (Шевченківський район), а проспект 40-річчя Жовтня перейменований у Голосіївський проспект (Голосіївський район).

У міській адміністрації зазначили, що заміну табличок будуть оплачувати організації, на балансі яких перебувають будинки. На це потрібно близько 200 тис. гривень.

Відзначимо, що процес перейменування вулиць далеко не завершений, адже тільки в одному Дарницькому районі планують перейменувати 18 вулиць.