Реєстрація /

Пожвавлення на ринку офісної нерухомості Києва настане нескоро

Орендарі офісних приміщень зараз можуть домовитися про вигідні умови оренди на довгостроковий період.

У 2016 році очікується покращення загальної економічної ситуації в Україні, що призведе до збільшення попиту на офісну нерухомість у Києві. При цьому, малоймовірно, що девелоперська активність відновиться раніше 2017 року, оскільки як великі міжнародні, так і місцеві девелоперські компанії хочуть упевнитися в тому, що на офісні приміщення в місті є стійкий попит зі сторони великих корпоративних орендарів. Так вважають експерти компанії DTZ.

Важливою передумовою для відновлення девелоперської активності в сегменті офісної нерухомості в Києві також є відновлення проектного фінансування в Україні.

«Пожвавлення на ринку Києва можливе виключно при стабілізації політичної ситуації в країні, що призведе до зменшення песимістичних настроїв компаній щодо ведення бізнесу в Україні в перспективі найближчих 2-3 років. Те ж саме можна сказати про загальний настрій інвесторів/девелоперів, які працюють у сфері комерційної нерухомості», – зазначив Левон Папоян, директор департаменту агентських та консультаційних послуг у сфері офісної нерухомості компанії DTZ в Україні

З позитивної сторони, ріст вакантності на ринку офісної нерухомості в Києві, разом з відсутністю єдиної цінової стратегії на якісні офісні приміщення, надає компаніям-орендарям можливість оптимізувати свої орендні умови на більш довгостроковий період, – вважають аналітики.

Нагадаємо, що орендні ставки на якісні офісні приміщення в Києві суттєво знизилися.