Реєстрація /

Київ знову в диму

Міська влада нарешті хоч якось почала реагувати.

З вечора середи, 2 вересня, кияни знову почали відчувати у повітрі запах диму, який всю ніч посилювався і на ранок 3 вересня в деяких районах Києва став просто  нестерпним.

Швидше за все це результат одразу кількох пожеж поблизу Києва – горять ліси біля села Зазим’є та на території Дарницького лісництва, а також продовжуються пожежі торфовиків.

Останнє офіційне повідомлення Санепідемстанції щодо стану повітря в Києві появилося в середу. В ньому зазначається: «Результати перевищення, на 17.45 2 вересня 2015 року, по сірчистому ангідриду в 10 разів (вул. Сабурова, вул. Закревського) та в 18 разів (Броварське шосе, 25), по діоксиду азоту зареєстроване перевищення у 1,5 рази (вул. Сабурова, вул. Закревського) та в 2 рази (Броварське шосе)».

Міська влада на ситуацію відреагувала тим, що видала рекомендацію школам в четвер зробити скорочений день і відмінити всі позаурочні заняття та гуртки для школярів, а в п'ятницю, 4 вересня, навчальний процес буде призупинено взагалі.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, сьогодні буде обмежено в’їзд великовантажного транспорту в столицю. Крім того, міська влада звертається до власників автотранспорту з проханням за можливості не користуватися приватними авто.

Також у місті буде організовано полив вулиць та дворів у посиленому режимі.

В СЕС просять киян не виходити без крайньої необхідності на вулицю, зачинити вікна, використовувати системи кондиціонування, регулярно промивати рот і ніс, кілька разів впродовж дня приймати душ, проводити вологе прибирання приміщень.

Минулого тижня в Києві також фіксували забруднення повітря через дим від пожеж.