Реєстрація /

Сто тисяч киян зараз отримують субсидії

Взимку їх кількість виросте вдвічі.

У бюджеті Києва передбачено майже 1 млрд. 400 млн. грн.. на виплату житлових субсидій киянам. Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.

«341 млн. грн. вже були виплачені киянам. Середньомісячні витрати на субсидію в Києві складають 349 грн., а з урахуванням опалювального сезону – 600-900 грн. на людину. Всього отримує субсидію в Києві 100 тисяч осіб. В опалювальний період ця цифра може збільшитись удвічі – до 193 тисяч осіб», – говорить Странніков.

Кияни отримали поштою зразки заяв на субсидію і декларацію, які повинен заповнити особисто власник особового рахунку квартири.

 Як пояснюють у відділі житлових субсидій Департаменту соцполітики КМДА, в декларації зазначаються місце роботи і посада, без надання підтверджуючих документів, перевіркою доходів у такому випадку займаються фіскальні органи. Вказати потрібно, тільки вид доходів – зарплата, пенсія чи стипендія. У випадку, якщо декларація надається за три місяці, то до неї потрібно додати довідку про доходи з місця роботи. Тим, хто вже користувалися субсидією з травня, заповнювати декларації не потрібно. Обмежень для сукупного доходу на одного члена сім'ї зараз нема.

«На основі декларації, вираховується середньомісячний дохід на члена сім'ї, також, виходячи з норм споживання вираховується відсоток витрат на ЖКП. З початку опалювального сезону в розрахунки береться і плата за опалення», – пояснив Странніков.

Раніше повідомлялося, що в межах країни на компенсацію субсидій планують виділити вдвічі більше коштів.