Реєстрація /

Кількість паркомісць в місті збільшать

Для парковок виділять землю.

Столичні депутати прийняли зміни до рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів у Києві та акцизного податку».

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Згідно з цим рішенням, 236 земельних ділянок будуть закріплені за КП «Київтранспарксервіс» і це допоможе збільшити кількість машиномісць, які закріплені за підприємством, на 13 тис.

За словами голови бюджетної комісії Андрія Страннікова, легалізація паркомісць принесе в бюджет близько 2 мільйонів гривень на місяць.

«Київська міська влада зайнялася виведенням з «тіні» нелегального паркувального бізнесу. Ми запропонували підприємцям, які нічого не платять до бюджету укласти договори з містом і відповідно платити паркувальний збір, або ж на цих територіях будуть проведені відкриті аукціони на право здійснювати паркування», – зазначив Странніков.

Згідно з рішенням, акцент буде зроблений на нічних майданчиках для парковок. Зараз в Києві існує 6 тис. 744 машиномісця на денних паркінгах та 20 тис. 508 – на нічних. До кінця цього року їх кількість хочуть збільшити майже в два рази, що допоможе принести в бюджет міста на 21 млн. 300 тис. грн. більше, ніж зараз, тобто, збільшити дохід до 45 млн. 400 тис. грн. на рік.

Раніше повідомлялось, що парковки заборгували місту мільйони гривень.