Реєстрація /

Забудовник почав засипати озеро на Позняках

Назріває будівельний скандал.

На вулиці Здолбунівській, що на Позняках, комунальне підприємство встановило огорожу навколо озера і засипає водойму ґрунтом.

Про це  у Facebook повідомив депутат Київради Василь Гацько.

«Ми виїхали на місце для з'ясування обставин. Інформаційний стенд, передбачений законодавством, з зображенням об'єкту, замовником, проектувальником, підрядником, відповідальними особами та іншою інформацією відсутній. Необхідних документів у прораба немає. Дозвіл на початок будівельних робіт та картка порушення благоустрою відсутні», – повідомив Гацько.

Він додав, що громадських слухань щодо можливої забудови не було, тож мешканцям нічого невідомо про те, хто і чому привіз техніку та розпочав будівельні роботи. 

«Увесь цей провокуючий бардак виявився підготовкою території для будівництва кількох житлових будинків на замовлення комунального підприємства. Ця ділянка була передана інвестору для житлової забудови, частина квартир з якої піде для постраждалих афери «Еліта-центр». На це є свіже рішення Київради», – наголосив Гацько.

Водночас, як повідомили у КП «Житлоінвестбуд-УКБ», яке будуватиме житло по вул. Здолбунівській, ніякого озера там немає.

Раніше повідомлялось, що озеро Видубицьке забудовувати житлом та офісами не будуть.