Реєстрація /

На місці скандальної забудови на Осокорках облаштують зелену зону

Будівництво обіцяють зупинити.

На місці скандальної забудови на Осокорках влада обіцяє зробити сквер.

«Завтра на засіданні Київради я ініціюю ухвалення рішення про розторгнення договору оренди на цю земельну ділянку і надання їй статусу скверу. Також я даю завдання керівнику «Київзеленбуду» завезти зараз сюди чорнозем, розбити сквер, висадити траву, дерева і привести цю територію у належний вигляд», – зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Він повідомив, що всі дозволи, отримані забудовником, були видані декілька років тому. А дозволів на встановлення паркану навколо ділянки міська влада взагалі не видавала.

Віталій Кличко наголосив, що всі будівельні конфлікти в столиці повинні вирішуватися виключно в правовому полі.

«Ми зараз вирішуємо проблеми, які були закладені декілька років тому. Намагаємось знайти баланс, хоча це непросто. Але хочу запевнити: там, де знаходяться сквери і паркові зони, жодних будівництв не буде. Жодного дозволу ми ніколи не давали і давати не будемо. Київ повинен бути зеленим і комфортним містом», – сказав міський голова.

Віталій Кличко також звернувся до керівника київської міліції з тим, щоб встановити і притягнути до відповідальності тих осіб, які були причетні до побиття людей під час вчорашнього конфлікту на Осокорках.

Раніше повідомлялось, що протистуючі проти будівництва на Осокорках, перекривали проспект Бажана.