Реєстрація /

Орендарів дорогої нерухомості в рівній мірі цікавлять квартири і особняки

Жилой сегмент по количеству сделок, традиционно, существенно опережает коммерческую недвижимость.

В березні 2015 року на оренду елітної нерухомості в Києві (від 2 тис. 500 дол. США в місяць) було потрачено 55 тис. 974 дол. США. Такі дані озвучили в АН Park Lane, зазначивши, що частка договорів в елітному сегменті зайняла 4% від усіх договорів з оренди, укладених впродовж місяця.

Квартири зайняли 40% від усього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. Безперечним лідером цієї категорії був Печерський район столиці (вул. Старонаводницька, Звіринецька, бул. Лесі Українки) з квартирами площею 160-300 кв.м. Всі квартири з дорогим ремонтом, вартість оренди яких склала від 17 до 25 дол. за кв. м в місяць. Одним з факторів, що впливав на затребуваність і ціну житла, була наявність паркомісць.

Нежитловий фонд зайняв частку 20%. У цій категорії попитом користувалися просторі офісні приміщення, переважно в бізнес-центрах, площею від 300 до 500 кв.м у Солом'янському та Оболонському районах столиці. Орендарів цікавив якісний офісний ремонт. Орендна ставка таких об'єктів складає від 8 до 15 дол. за кв.м на місяць.

Будинки склали 40% ринку елітної нерухомості в березні. У цій категорії були присутні як особняки в Києві (Солом'янський і Голосіївський р-ни), так і заміські котеджі (Києво-Святошинський і Обухівський р-ни). Орендна ставка будинків коливалася від 7 до 12 дол. за кв. м на місяць.

У місті орендарі вибирали будинки площею 250-500 кв. м, з ділянками 10-15 соток, міськими комунікаціями, басейном і якісним ремонтом. У передмістях основними критеріями попиту була територія, що охороняється (контроль доступу), ділянка близько 30 соток з ландшафтним дизайном, а також виходом або безпосередньою близькістю лісу і/або водойми.

Нагадаємо, що в березні на купівлю елітної нерухомості в Києві було потрачено понад 4 млн. доларів.