Реєстрація /

Депутати хочуть зупинити будівництво декількох новобудов в центрі столиці

Виявили порушення законодавства.

Депутати постійної земельної комісії Київради виявили сумнівні забудови у Шевченківському районі. Мова йде про спорудження житлових комплексів «Шевченківський квартал», «Молодіжна Ініціатива», «Затишний», «Кузьминський», «Кузьминський-2», «Посольський». Депутатська робоча група, яка вивчала це питання, виявила низку порушень чинного законодавства при зведенні зазначених комплексів.

У зв’язку з цим ухвалили рішення рекомендувати Київраді зобов’язати власника ділянки по вул. Новоукраїнська, 24-А («Київський індустріальний коледж») та забудовника (ВКФ «Фарби України») негайно зупинити будівництво комплексу «Житловий квартал», а також продаж квартир у ньому, привести об’єкт у відповідність до вимог чинного законодавства.

Окрім того, рекомендувати звернутись до Генпрокуратури щодо усунення порушень закону при будівництві перелічених комплексів. Адже робоча група щодо незаконної забудови Сирця розпочала свою роботу ще влітку. Мешканці району буквально вимагали від народних обранців розпочати заходи щодо припинення незаконних забудівель. Зі слів активістів, вони мали декілька сотень документів, що підтверджують відсутність у забудовника дозвільної та проектної документації.
На сьогоднійшій день прокуратура та правоохоронні органи не реагують на численні звернення киян.

Раніше повідомлялось, що на Ленінградській площі почали демонтувати незаконну новобудову.