Реєстрація /

У столиці незаконно будують близько 130 об’єктів

Ступінь будівельної готовності об’єктів різна.

Столична влада має сумніви щодо законності будівництва близько 120-130 об’єктів у Києві. Про це заявив заступник голови КМДА Павло Рябікін.

Він відзначив, що в деяких незаконних забудовах уже заселені мешканці.

«Наприклад, є об’єкти, що побудовані більше 10 років тому, і люди в них давно живуть. Вони у свій час отримали ключі від квартири, але не отримали документи, які узаконюють право власності на цю квартиру. Ми зараз намагаємось допомагати таким громадянам, які добросовісно придбали квартири, але не звернули достатньо уваги на оформлення документів», – сказав він.

При цьому він закликав громадян під час купівлі житла звертати особливу увагу на наявність дозвільних документів у забудовника.

«Нещодавно мене вразив один об’єкт на проспекті Науки. Він належить фірмі-банкруту і будівництво там зупинилося з 2006 року. Нещодавно там відкрився офіс і почали продавати квартири. Як виявилося, житло продається від імені кооперативу, що зареєстрований у Севастополі, однак керівництву кооперативу нічого не відомо про будівництво в Києві», – розповів чиновник.

Він відзначив, що у цьому будинку є 154 обмануті вкладники від попереднього забудовника, але й ці квартири продаються вдруге.

Рябікін також нагадав, що днями Київська адміністрація передала до правоохоронних органів інформацію про 45 об’єктів, що ідентифіковані як самовільне будівництво.

За словами чиновника, на 8 майданчиках вже зупинені будівельні роботи.

Раніше повідомлялось, що у міької влади немає повноважень, щоб зупиняти незаконне будівництво.