Реєстрація /

Процедуру відведення землі в столиці хочуть спростити

Будуть зменшувати корупційну складову при виділенні землі.

Найближчим часом на розгляд Київради буде винесений новий проект землевідведення, який дозволить спростити процедуру відведення земельних ділянок і скоротити її з нинішніх 6-12 місяців до трьох.

Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування Володимир Прокопів.

«На даний час столичні депутати спочатку повинні дати згоду на розробку проекту землеустрою, потім потенційний користувач ділянки зобов’язаний оформити купу дозвільних документів і знову подати їх до міськради для затвердження землевідведення. За новими правилами всі попередні процедури розгляду і оформлення документів візьмуть на себе структури КМДА, причому виключно через діючий дозвільний центр. Тобто спілкування заявників із чиновниками буде зведено до мінімуму. Це має виключити корупційну складову», – зазначив голова комісії.

Також Володимир Прокопів повідомив, що в наступному році столична влада розраховує отримати до міського бюджету вчетверо більше надходжень від використання земельного ресурсу, ніж нинішнього, за рахунок інтенсивнішої передачі землі як в оренду, так і у власність.

Раніше повідомлялось, що деякі компанії не доплачують в бюджет гроші за оренду землі.