Реєстрація /

Зупинку біля метро «Лук’янівська» перенесуть на 100 метрів

Також хочуть прибрати деякі повороти.

Експерти розробили рекомендації щодо поліпшення транспортної ситуації на Лук’янівській площі, ураховуючи майбутнє навантаження від торговельно-розважального центру, що зараз активно будується.

Як розповів головний спеціаліст інженерно-транспортного управління Департаменту містобудування та архітектури КМДА Віктор Петрук, розглядається можливість закрити наявний лівий поворот з вулиці Мельникова на вулицю Дегтярівську, тобто на Лук’янівську площу.

«Він організований без світлофорного регулювання, тож через нього на вулицях Мельникова та Артема виникають затори, лишається тільки одна смуга руху. Натомість пропонується зробити лівий поворот з вулиці Артема на вулицю Коперника з облаштуванням автодороги на вулиці Дмитрівській, де зараз лише трамвайні колії.

Також, аби влаштувати кишені для зупинок тролейбусів N16, 18, 19, 33, зупинку в напрямку Сирцю передбачається перемістити вперед на 100-150 метрів. Тоді вулиця Мельникова «поїде» у два ряди, що наполовину збільшить її пропускну спроможність.

Раніше повідомлялось, що для Києва розроблять нову транспортну схему.