Реєстрація /

Розпочато остаточні виплати коштів учасникам програми доступного житла

Кошти були розміщені у проблемних банках.

Розпочато процедуру виплат коштів громадян-учасників програми доступного житла, що зберігалися на рахунках проблемних банків та не були відшкодовані Фондом гарантування вкладів.

Про це повідомила заступник Голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Ельвіра Левченко.

У зв’язку з віднесенням окремих банків до категорії неплатоспроможних – «Південкомбанк» та «АвтоКразБанк», залишалася невідшкодованою частина коштів за вкладами  учасників програми доступного житла. Чинне законодавство передбачає відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами в межах 200 тисяч гривень. Натомість 188 вкладів перевищує граничну суму компенсації, що здійснює Фонд.

«Сума коштів у проблемних банках, яка не компенсується Фондом гарантування вкладів, складає 22 млн. 200 тис. грн. Відповідно до рішення Уряду сьогодні Держмолодьжитло розпочало процедуру компенсації цих коштів. Регіональні управління Фонду вже виконали необхідну підготовчу роботу та розпочали процес спрямування платіжних доручень до казначейства для подальшого перерахування коштів громадянам», – сказала вона.

Таким чином, за словами Ельвіри Левченко, найближчим часом буде остаточно знято всі питання учасників програми доступного житла.

Раніше повідомлялось, що на «Доступне житло» дали гроші.