Реєстрація /

За місяць вибір квартир у Києві зменшився несуттєво

Найвищий рівень пропозиції залишається в Дарницькому районі.

Кількість виставлених на продаж квартир на вторинному ринку нерухомості Києва в серпні зменшилася на 1%, порівняно з липнем, склавши 19 тис. 298 квартир. Обсяг пропозиції в загальній площі і грошовому еквіваленті зменшився відповідно на 1,7% і на 2,6%. Про це у своєму щомісячному звіті повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

Частка квартир, вперше виставлених на продаж у звітному місяці, склала 13% від усього об’єму пропозиції.

У структурі пропозиції житлової нерухомості переважають квартири, розташовані на Правому березі – 47%. Квартири, розташовані на Лівому березі складають 30% від загальної кількості, в Центрі Києва – 23%. Зменшення кількості квартир спостерігалося на Лівому березі – на 1,8%, на Правому березі – на 0,1%, і в Центрі Києва – на 1,8%.

Аналіз пропозиції з розподілом за кількістю кімнат загалом по Києву показує, що в загальному об’ємі 1-кімнатні квартири займають 28%, 2-кімнатні – 33%, 3-кімнатні – 32% і 4-кімнатні – 7%. Порівняно з попереднім місяцем, кількість однокімнатних квартир зменшилася на 3,7%, трикімнатних – на 2,1%, чотирикімнатних – на 0,3%, а двокімнатних – збільшилася на 2,3%.

Найбільша кількість квартир за підсумками серпня пропонувалася в Дарницькому (15%), Голосіївському, Печерському (по 14%) та Шевченківському (13%) районах. В Солом'янському – 10%, Дніпровському – 9%, Святошинському – 8%. Найменша частка виставлених на продаж квартир – в Оболонському (7%), Деснянському (6%) та Подільському (4%) районах. Найбільше збільшення пропозиції спостерігалося в Оболонському (на 7,9%) і Дніпровському (на 6,6%) районах. Зменшилася пропозиція в Дарницькому – на 7,5% і Голосіївському районах – на 5,4%. В інших районах коливання кількості квартир склало від -1,4% до +3,8%.

Пропонуємо також ознайомитися з динамікою цін на квартири в Києві за підсумками серпня.