Реєстрація /

Про міську електричку згадав і Кличко

В його варіанті це має бути наземне метро.

Щоб запустити у Києві на базі міської електрички повноцінне наземне метро з інтервалом руху між поїздами у 10 хвилин, необхідно небагато коштів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, не уточнивши суму, про яку йдеться.

За словами начальника ДТГО «Південно-Західна залізниця» Олексія Кривопішина, для повноцінного запуску наземного метро потрібно відремонтувати і поставити на колії ще 8 потягів.  Це дозволить скоротити інтервал руху до озвученого Кличком у 10 хвилин.

Окрім цього, необхідно добудувати платформу на станції «Вишгородська» та зробити там сходи. А на станції «Київ-Волинський» місту потрібно продовжити тролейбусний маршрут, який підвозитиме пасажирів до платформи. На станціях «Русанівська» та «Лівобережна» потрібно добудувати наземні переходи від платформи до станцій метрополітену.

Проект «Міська електричка» запустили ще за часів мера Леоніда Черновецького у 2009 році, але повноцінно він так і не запрацював. Натомість реанімувати і покращити цей транспорт спробував у 2011 році Олександр Попов. Але і «його» електричка недовго їздила за зручним для киян графіком. Зараз цим видом транспорту користується дуже мало людей, оскільки поїздів їздить мало, а спрогнозувати час прибуття їх на станцію – неможливо.

Раніше повідомлялося, що від ідеї будівництва метро на Троєщину столична влада вирішила відмовитися.