Реєстрація /

Під парком Шевченка торгівельного центру не буде

Суд не дозволив розпочинати будівництво.

Київський апеляційний господарський суд відмовив будівельному товариству у поновленні договору оренди земельної ділянки у центрі столиці. Мова йде про ділянку на вулиці Володимирській площею 1 тис. 360 кв. м, які у 2004 Київрада віддала в оренду під будівництво підземного пішохідного переходу з торгівельним центром.

Договір оренди закінчився ще у 2013 році, але компанія й надалі продовжувала користуватися землею. Згодом приватна структура звернулась до Господарського суду з позовом про поновлення договору оренди. Крім того, товариство вимагало від Київради сплатити 95 тис. грн. збитків через неможливість використовувати землю за цільовим призначенням. Проте в ході судового розгляду було встановлено, що Київрада не порушувала умови договору. Натомість саме товариство з 2009 року припинило сплачувати оренду. Зваживши на обґрунтованість доводів прокуратури столиці, Господарський суд відмовив у задоволені позову.

З годом будівельне товариство звернулося з апеляційною скаргою до Київського апеляційного господарського суду. Однак, постановою суду апеляційної інстанції рішення Господарського суду залишено без змін.

Під парком Шевченка забудовник – компанія «Київміськбуд-Інвестом»  хотіла побудувати торгівельний центр «Універ-сіті».

Раніше повідомлялось, що в центрі Києва хочуть побудувати підземний ТЦ.