Реєстрація /

В Україні хочуть ввести обов’язкову енергетичну сертифікацію

Поки сертифікація торкнеться державних будівель.

Мінрегіон спільно з експертним середовищем напрацював механізми підвищення енергоефективності вітчизняних будівель, які закладені  в проект Закону України «Про енергетичну ефективність будівель».

Законопроект вводить вимоги до обов’язкової сертифікації не для всіх будівель, а тільки будівель державної власності та будівель, що підлягають відчуженню та передачі в оренду. Це є загальноприйнятою європейською практикою.

«Енергетична паспортизація та сертифікація розведені у часі внаслідок того, що виконуються на різних стадіях життєвого циклу будівель. Енергетичний паспорт існує вже 7 років є обов’язковим елементом проектної документації. Він складається для об’єктів  нового будівництва  та будівель, що підлягають реконструкції та капітального ремонту, на які згідно чинного законодавства повинна розроблятись проектна документація, що підлягає експертизі», – пояснили в Департаменті.

Енергетичний сертифікат, за словами фахівців, – це документ, який містить дані про енергетичні показники будівлі, яка вже експлуатується. Наявність цього документу  є добровільною для будь-якої будівлі і тільки власник будівлі визначає для себе необхідність проведення енергетичної сертифікації. Тепер сертифікацію хочуть зробити обов’язковою для державних будівель.

Раніше повідомлялось, щоо економія енергоресурсів в Києві буде продовжуватись.