Реєстрація /

Для будівництва нових складів девелоперам потрібно знайти великого орендаря

Рівень вакантності скоро знизиться.

Більшість девелоперів, які розвивають проекти логістичної нерухомості в регіоні, готові приступити до нового будівництва за умови залучення на свої площі відносно великого орендаря або для потреб конкретного користувача (у рамках контракту built-to-suit). Такими спостереженнями поділилися аналітики компанії «DTZ Україна».

За їх даними, в кінці першого кварталу 2014 первинна вакантність у сегменті склала 4,7%. А протягом наступних трьох місяців показник підвищився ще на 5,4% і в червні 2014 був зафіксований на рівні 10,1%.

Таке зростання первинної вакантності в сегменті складської та логістичної нерухомості в Київській області є результатом введення в експлуатацію кількох порівняно великих об'єктів. Водночас, аналітики DTZ відзначають, що поточне зростання первинної вакантності в сегменті є короткостроковим і, швидше за все, знизиться до кінця року.

«Ми очікуємо, що попит на складську та логістичну нерухомість буде стабільним до кінця 2014 року і в 2015 році, тому рівень вакантності незабаром знову знизиться. Це також буде обумовлено тим, що в найближчі 12-18 місяців нових спекулятивних комплексів в експлуатацію вводитися не буде», – зазначив Федір Арбузов, директор департаменту складської та логістичної нерухомості компанії «DTZ Україна».

Нагадаємо, що в другому кварталі поточного року на ринок вийшло кілька якісних складських об'єктів.