Реєстрація /

У Київради хотіли забрати 28 квартир

Суд прийняв рішення, яким підтримав владу.

ПАТ «Міжнародна інвестиційна компанія «Інтерінвестсервіс» і ТОВ «Силтек ЛТД» намагалися відібрати у Київради 28 квартир загальною площею 3 тис. 42 кв. м у новому адміністративно-житловому комплексі на вул. Ованеса Туманяна, 15-А. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 19 березня. У січні 2004 року «Інтерінвестсервіс» та Українська студія телевізійних фільмів домовилися разом побудувати адміністративно-житловий комплекс з підземним паркінгом. Через рік Київрада передала «Укртелефільму» в оренду на 5 років ділянку площею 1,45 га, чекаючи взамін 5% загальної площі будинку.

Влітку 2008 року «Укртелефільм» і «Інтерінвестсервіс» підписали акт про розподіл житлових і нежитлових площ з частинами 13,5% і 86,5% відповідно. А в лютому 2009-го – акт розподілу квартир. У свою чергу «Укртелефільм», виконуючи умови договору, в листопаді 2010 року передав Київраді 28 квартир. Однак в 2013 році власником цих квартир себе оголосило ТОВ «Силтек ЛТД». Фірма послалася на укладений в червні 2013 року інвестиційний договір з «Інтерінвестсервіс», за яким вона викупила зазначені квартири.

Київрада за допомогою прокуратури Дніпровського району столиці звернувся до суду. Позов був задоволений. Суд визнав недійсним інвестиційний договір, який уклали «Інтерінвестсервіс» і «Силтек ЛТД», визнав відсутнім у фірми право власності на зазначені 28 квартир і передав їх у розпорядження Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА.

Раніше повідомлялося, що у забудовника забрали землю на Печерську.