Зарегистрироваться /

Експерт назвав головні ризики для бажаючих інвестувати в українську нерухомість

Крім них є ще багато «тактичних» ризиків.

Багатьох інвесторів, які теоретично готові були б вкладати кошти в розвиток девелоперських проектів в Україні, відлякують ризики, які є актуальними для нашого ринку.

Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Лев Парцхаладзе, президент Конфедерації будівельників України, позначивши їх.

«Я бачу три глобальних ризику, які негативно впливають на розвиток нашого ринку, оскільки стримують вхід капіталу на нього. Це політичний, макроекономічний і ризик нашої судової системи, коли інвестор де- факто не має можливості захистити свою правоту, в тому числі право власності, в суді », - зазначив Лев Парцхаладзе.

Крім того, за його словами існує чимало так званих «тактичних» ризиків, обумовлених застарілими нормами, дотримання яких вимагають від забудовників, але вони вже втратили актуальність. І таких дрібних нюансів, відзначає Парцхаладзе, «є тисяча».

Нагадаємо, раніше інші учасники ринку говорили про те, що на перший план при реалізації проектів житлової нерухомості виходять фінансові та юридичні ризики.