Register /

«єОселя» покриває до 98% усіх іпотечних кредитів на первинному ринку житла

На загальні програми банків та девелоперів припадає лише до 2% позичок.

Наразі «єОселя» покриває до 98% усіх іпотечних кредитів на первинному ринку житла. Таку думку 100realty.ua, спираючись на дані ПрАТ Української фінансової житлової компанії (Укрфінжитло), висловила Олена Дмітрієва, перша заступник голови правління ГЛОБУС БАНКУ.

На загальні програми банків та девелоперів припадає лише до 2% позичок. Тобто навіть збільшені ставки щодо «єОселя» навряд чи відвернуть інтерес потенційних покупців від державної іпотеки, умови за якою фінансово найбільш прийнятні», – наголосила банкірка.

Експерт зосередила увагу на основних перспективних напрямках подальшого розвитку іпотечного кредитування в Україні:

  • Розширення кола учасників програми (вітчизняних та іноземних фінансових кредитних установ та девелоперів).
  • Напрацювання ефективного механізму акредитації у програмі об'єктів на початкових стадіях будівництва, але із суттєвими гарантіями надійності для покупців (запобігання ризикам «довгобуду» і шахрайства).
  • подальше пом'якшення умов для позичальника, у тому числі й потенційне зниження іпотечних ставок (залежно від економічних та військових факторів).

«Здатність економіки покривати витрати бюджету, поступово зменшуючи залежність від макрофінансової допомоги іноземних партнерів – це надскладне завдання, виконання якого багато в чому залежить від ефективної економічної стратегії держави, помноженої на успіхи ЗСУ та захисту інфраструктури від пошкоджень та руйнувань. Саме тому подальша доля української іпотеки буде пов'язана як з економічними, так і з військовими чинниками», – підсумувала Олена Дмітрієва.

Раніше повідомлялося, що ринок житлової нерухомості України показує поступове відновлення.

Источник

Reading too

Архів матеріалів