Register /

Представили стратегію забезпечення житлом переселенців до 2027 року

Планують створення єдиної інформаційно-аналітичної системи.

В Україні представили Стратегію державної політики щодо забезпечення житлових прав усередині переміщених осіб на період до 2027 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як зазначили у Мінреінтеграції, презентація відбулася на нараді з питань житла ВПО під головуванням віце-прем'єр-міністра Ірини Верещук.

Як зазначається, стратегію було розроблено для посилення можливостей держави щодо вирішення житлових питань внутрішньо переміщених осіб.

Так, учасники робочої групи представили стратегічні цілі документа, кожна з яких має певні завдання, шляхи їх вирішення та відповідальних за виконання.

Серед них, зокрема, створення єдиної інформаційно-аналітичної системи для кращого управління житловими потребами ВПО, підвищення ефективності функціонування місць тимчасового проживання, посилення координації дій органів влади при вирішенні всіх житлових питань ВПО.

Крім того, представили концепцію соціальної оренди житла, компенсацій, а також шляхи розширення кредитно-інвестиційних програм для полегшення доступу осіб, які переміщені внутрішньо до житла.

«Я вже бачу реальні практичні кроки. Дякую за працю, вкладену в розробку стратегії. Попереду ще багато роботи. Але в нас уже є база, на яку можна спиратися», – резюмувала за підсумками презентації Верещук.

Нагадаємо, 20 серпня Офіс омбудсмена представив результати аналізу виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року. Відповідно до них, на національному рівні із 62 проаналізованих заходів виконано дев'ять, три – виконано, але з порушенням термінів, 22 заходи – в процесі виконання. Невиконаними залишаються 18 заходів операційного плану.

Раніше повідомлялося, що ринок житлової нерухомості України показує поступове відновлення.

Источник