Register /

Стало відомо, де найдорожче в Україні будувати житло

Київ в ТОПі найдорожчих.

Експерти розрахували опосередковану вартість будівництва житла по регіонах України за квадратний метр загальної площі квартир у всіх областях. Про це йдеться у наказі Мінінфраструктури.

У «найдешевшій» Кіровоградській області квадратний метр коштує 18,3 тисячі гривень. Також до трійки лідерів входять Закарпатська та Житомирська області – 18,7 та 18,9 тисяч гривень відповідно.

В усіх інших областях середня вартість стартує від 19 тисяч гривень.

Визначили також, де будувати житло найдорожче.

Ціни у столиці експерти аналізували окремо – і саме у Києві будівництво найдорожче. Тут ціна за квадратний метр житла досягає показника 25,1 тисячі гривень.

Трохи нижче, але найвищі ціни серед областей зафіксували у Харківській та Донецькій областях – 22,6 тисячі гривень.

Щодо середнього показника, то у більшій частині областей він становить не менше 20 – 21 тисяч гривень за квадратний метр.

Строительство жилья

 

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Під час робочого візиту в Україну делегація США на чолі з заступницею адміністратора USAID Ізобель Коулман відвідала Ірпінь. Саме з цього міста розпочалась програма державних компенсацій за пошкоджене та знищене житло – єВідновлення. На термінові та капітальні ремонти кошти вже отримали майже 3,5 тисячі мешканців міста. Ще близько 500 заяв – в роботі. А від початку цього року, коли з’явилась можливість отримати кошти на придбання нового житла замість знищеного, вже 500 мешканців Ірпеня отримали гарантовану державою компенсацію. Середня сума – 2,7 млн грн. 

Источник