Реєстрація /

У всіх будівлях будуватимуть туалети на кожному поверсі

Змінили буд норми.

Тепер всі нові та реконструйовані громадські заклади повинні мати доступні туалети на кожному поверсі. Вступив в дію новий ДБН . Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
 
«В новому ДБН щодо інклюзивності ми ввели обов’язкову норму, що у всіх громадських закладах на понад 50 відвідувачів, які будуються чи реконструюються, туалети мають знаходитись на кожному поверсі і вони мають бути розраховані на широке коло користувачів, у тому числі, для людей з інвалідністю. Норма діє з 1 квітня цього року», –  написав він.
 
Згідно з ДБН, у будь-яких громадських будівлях, при розрахунковій чисельності від 50 відвідувачів або у разі розрахункової тривалості перебування відвідувача в будинку більше 60 хвилин, слід передбачати туалети на кожному поверсі. У складі санітарно-гігієнічних приміщень повинні бути обов’язково передбачені обладнані для маломобільних груп населення універсальні або доступні кабіни в туалетах.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи
 
При проектуванні великих громадських об’єктів – аеропортів, вокзалів, стадіонів, торгово-розважальних центрів – туалети мають розміщуватися на кожному поверсі та через кожні 50 метрів.

Раніше повідомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглядається доцільність внести відповідні зміни для збільшення кількості жіночих туалетів, які проектуються у громадських закладах.

Джерело