Реєстрація /

У Солом’янському районі школу будуть опалювати за допомогою теплового насосу

Зараз тривають будівельні роботи.

На проспекті Відрадний, 36-В активно будують школу № 22, де буде вперше в районі використають унікальну для району технологію опалювання приміщення – теплового насосу.

Як повідомили у Солом'янській РДА, будівлю зведено уже на 70%. Зокрема, стартували оздоблювальні роботи з укладання плитки та фарбування фасаду. Паралельно будівельники займаються зовнішніми інженерними мережами, а саме каналізацією та зливоприймальною системою. Крім того, тривають роботи з облаштування ґрунтових теплових насосів, які опалюватимуть і грітимуть воду за рахунок тепла землі.

«Це буде заклад нового покоління з найсучаснішим устаткуванням, плануванням навчальних класів та енергоощадними технологіями. Школа вміщатиме гардеробні, просторі спортивні та хореографічні зали, медичні приміщення, читальню. Особлива увага приділяється питанням безпеки та зручності пересування відвідувачів. Для цього заклад обладнають системами пожежної сигналізації та відеоспостереження, а також ліфтами і пандусами», – зазначила в.о. голови РДА Олена Горпинченко.

Читайте також: Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди 

Раніше повідомлялося, що у квітні-травні цього року в столиці відкриють після капітального ремонту п’ять парків: «Партизанська слава» (Дарницький район), другу чергу парку «Сирецький» (Шевченківський район), другу чергу парку на Троєщині (Деснянський район), «Совки» (Святошинський район) і «Лебединий» (Дарницький район). На оновлення та капремонт зелених зон цього року місто спрямує майже 500 млн грн.

Джерело