Реєстрація /

У КМДА пояснили, як обрати безпечне місце для будівництва будинку

Інформацію можна знайти у Містобудівному кадастрі. 

Наявність небезпечних підприємств і розміри санітарно-захисної зони навколо них можна дізнатися в Містобудівному кадастрі.

Про це повідомив заступник начальника Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.

Санітарно-захисна зона (СЗЗ) створюється навколо об'єктів, які є джерелами виділення шкідливих речовин, запахів, підвищених рівнів шуму, вібрації, ультразвукових і електромагнітних хвиль, електронних полів, іонізуючих випромінювань тощо, з метою відокремлення таких об'єктів від територій житлової забудови.

«Найважливіше правило в межах ССЗ – заборона житлового будівництва. Тому забудовникам важливо знати розміри санітарно-захисних зон навколо підприємств», – повідомив Юрій Тацій.

Посадовець зазначив, що під час підготовки проєкту будівництва, щоб визначити санітарно-захисні зони, можна користуватися даними Містобудівного кадастру. В цій геопросторовій базі є шари, які показують планувальні обмеження, серед яких є і СЗЗ.

Юрій Тацій підкреслив, що, по-перше, обмеження у складі Генерального плану міста, затверджені ще у 2002 році. А по-друге, обмеження у складі детальних планів територій, за наявності. На разі їх у столиці 42.

«Також додаткову інформацію можна отримати у Міністерстві екології та природних ресурсів», – повідомив посадовець.

Стаття по темі: Нацбанк дав прогноз по ринку нерухомості України: новобудови ризиковані для інвесторів, попит буде відновлюватися 2 роки

Для добудови та введення в експлуатацію інших об'єктів «Укрбуду» необхідна згода Кабінету міністрів на підписання договорів про передачу землі Міністерства оборони України. Це одна з 3 ключових проблем, які гальмують зведення довгобудів.

Джерело

Теґи